Paste Bolognese



   Pastele Bolognese sunt ca dragostea. Cu răbdare vei avea cel mai bun rezultat.

   Daca vreți să le faceți pentru prânz, ideal e sa incepeti gătitul pe la 9-10 dimineața. Întreg procesul durează cam 3 ore.

Tocăm baza : 1 ceapă, apio/ țelină si morcov.
Cam o mână de fiecare .


Călim legumele in ulei cu puțină sare, și adăugăm carnea. Amestecam bine sa o sfărmăm.
Stingem cu un pahar de vin și lăsăm la foc mare sa se evapore alcoolul.
Urmează 1 cană de sos de roșii și 1 de apa.
Condimentam după gust și lăsăm la foc mic pentru 3 ore. Amestecam cam la jumătate de oră.



Pe lângă sare și chilli, am adăugat rozmarin proaspăt, foi de dafin și boia dulce.

     Sosul Bolognese îl puteți folosi și la lasagna sau la musaca de cartofi.




Pofta bună!


Cele mai vizionate retete