Tortellini facuti in casa
Una din părțile pozitive a carantinei, e că putem găti preparate de care nu aveam sub nicio forma timp înainte.
Pentru tortellini avem nevoie de răbdare, timp ..și un pahar de vin alb să fie inspirație.
Aluatul l-am făcut din faina, ou și puțin ulei . Cantitățile le alegeți voi, in funcție de cate porții de tortellini vreți să faceți .
La paste in general, folosesc 1 ou la 100 Gr de faina.
Pentru umplutură, am folosit carne de curcan, pe care am fiert-o cu legume (ceapa și morcov) și condimente.
A fiert cam 2 ore, pentru că aveam pulpa și aripi.
Când am văzut că se desprinde ușor carnea de pe oase, am stins focul. Acum urmează să îndepărtăm toate oasele, și să amestecăm amestecam carnea cu pătrunjel, parmezan, , legume și condimente la robot. Trebuie să obțineți o pastă.
Ce-i mai ușor a trecut. Urmează partea cu răbdarea.
Procedați ca in pozele de mai jos. Spor!
O rețetă ce-mi place mie, e cu tortellini trași la tigaie in unt cu putina salvie.
Însă variantele sunt nelimitate!
Inspirația va fi asigurată de vin.
PS. Daca nu aveți curcan, puteți folosi porc, vită, peste, sau ciuperci.