Clasic Italian AOP
Aglio, olio e peperoncino sau AOP, este un clasic in in bucătăria italiană.
Aceste paste le găsești atât in restaurantele de fițe, cât și la cele mai low-cost.
Pentru a pregăti delicioasele paste, avem nevoie de : usturoi, ardei picant, ulei , sare , și.. paste.
Tocăm ardeiul și usturoiul, și le lăsăm în în ulei cu putina sare. Incercam sa sfărmăm cu o linguriță, pentru a-și imprumuta gustul de la una la alta.
Turnăm uleiul aromatizat într-o tigaie , și călim. Este o chestiune de câteva secunde.
Nu vrem sa ardem ardeiul sau usturoiul, pentru că ar deveni amare.
Daca nu ați fiert pastele încă, dați deoparte de pe foc , până până fierb.
Daca ați reușit să vă sincronizati, scoateți pastele, și dati-le direct in tigaie. Eu am aruncat puțin pătrunjel ( nu e in reteta, însă nu m-am putut abține) .
Amestecam totul pentru cam 2 minute, și servim cald, cu un vin alb rece daca e posibil.
Să aveți duminică frumoasă!