Piept de pui cu ananas
După cum v-am obișnuit, nu doresc să vă complic viața în bucătărie cu rețete greu de realizat, însă caut mereu să vă încânt papilele gustative cu arome noi!
Nu știu cum de mi-a scăpat până acum rețeta asta de pui cu ananas, dar acum că am incercat-o, cu siguranță o voi reface.
Merge foarte bine cu orez alb, gătit simplu. Ca idee, cat fierbe orezul, puiul nostru cu ananas va fi gata.
Pentru 2 porții avem nevoie de :
1/2 piept de pui ( eu am pui de casa, iar jumătate de piept are cam 300 grame )
O bucățică de ghimbir ( cam 10 grame )
2 căței de usturoi
1 morcov mic
2-3 rondele de ananas din compot
1 cana de zeamă de la compot
1 lingură de făină
50-60 ml sos de soia
30 ml coniac / vin alb pentru flambat ( acesta este opțional )
Tăiem puiul cubulețe și îl punem la marinat cu sos de soia . Daca aveți timp , puneți carnea in sosul de soia cu 10-20 minute înainte de a-l gati.
Punem orezul la fiert in apa clocotita cu putina sare.
Trecem puiul prin făina, astfel încât fiecare bucățică sa aibă faina pe toate părțile.
Încingem 1 lingură de ulei , și frigem puiul pe toate părțile .
Flambăm carnea după ce am întors de 2-3 fiecare bucata.
Adăugăm peste pui morcovul, ghimbirul și usturoiul , împreună cu puțină sare și piper.
După 2 minute adăugăm și zeama de la compot, lăsând să scadă până se formează un sos .
Ananasul cubulețe va fi adăugat ultimul, după care mai amestecam și lăsăm pe foc 1-2 minute.
Serviți alaturi de orez !